Stockholm & Hundens Hus

Ja, då va man tillbaka efter en fullspäckad helg! Finns egentligen bara ett sätt att sammanfatta helgen - Skitroligt! Självfallet var det superkul att träffa Göran igen efter två veckor ifrån varandra, och det var jättekul å se att Bella blev helt överlycklig av att se honom! Som jag misstänkte, hon kom ihåg honom! Rumpan gick så det såg ut som den hade fastnat i sidan på henne... ;)

Ja, det första hindret (mentalt sådant) var hur i hela friden jag skulle lyckas hitta till lokalen och hur jag skulle överleva i Stockholmstrafiken!? Insåg dock rätt snabbt att det inte var så mycket att oroa sig för... Gick hur bra som helst! Hittade t.o.m. parkering på en gång, om än jag inte körde speciellt lagligt så gjorde det ju inget eftersom farbror blå inte var där och tittade :) Sen var det dags för utbildningen. Eftersom det började i fredags då Göran jobbade tog jag med mig Bella och hon fick, precis som vi andra, vara med från klockan 10 till 18. Vi fick gå en bit från bilen, vilket var mycket spännande & skrämmande för en valp på 12 veckor. Men dock mycket nyttigt. Under hela fredan hade vi teori, och trots att det blev mycket stillasittande, fann Bella sig i det (lite med hjälp av ett tuggben emellanåt). Dessutom kunde hon ju spana in kursens andra valp, Assar (Berner Sennen, 13 veckor) Väldigt trött & söt!



Fredagen bestod av många olika gruppövningar/diskussioner, vilket var väldigt bra för att lära känna varandra. Det är verkligen en jätteskön grupp (endast 8 personer). Vi pratade bland annat om hundars språk, vad som är viktigt att tänka på vid träning av valp/unghund/vuxen hund och vad man som instruktör ska tänka på inför varje kurstillfälle. Det som också var schysst var att jag samtidigt, utan att direkt anstränga mig :), även tränade Bella. Hon fick lära sig att det är ok att ligga still och vila, trots att det skäller i rummet bredvid, trots att det tappas pennor i golvet och trots att det går förbi männiksor precis framför nosen. Under rasten gick vi ut och satte oss och då fick hon titta på folk, med eller utan hundar, hon såg bussar, motorcyklar (låter visst lite äckligt), rullatorer och skateboardåkare. Jättebra träning, även om vi fick ta det i små doser!

Under lördagen och söndagen varvades dock teori med praktik och Bella fick göra entre och visa vad hon kunde prestera utöver att vara still :). Vissa (inkl. jag då) hade egen valp, men de övriga fick ta hand om inlånade valpar under den praktiska delen som varade ca 1,5 timme. På lördagen gick vi gemensamt till Rålambshovsparken och tränade, och under söndagens pass var vi inne i Hundens Hus lokaler. Lördagens övningar bestod mestadels av kontaktövningar, vilket funkade utmärkt på Bella trots att vi höll till i parken. Hon har verkligen en förmåga att fokuser på mig och inget annat! Måste njuta av den tiden, för jag antar att tiden då matte är mindre intressant kommer även den... men vi tränar mycket kontakt nu, så då kanske inte den perioden behöver bli allt för märkbar! Under söndagen låg fokus lite mer på hantering och övningar som kan hjälpa hundägare att lättare kunna ta i sina hundar. Bella som fick en lite sämre upplevelse hos en vetrinär som vi var hos, tycker verkligen inte att hantering är det bästa här i livet. Matte är helt ok, då myser hon verkligen! Men andra, främmande människor är inte så kul i allmänhet och i synnerhet inte iom hantering. Men, jag lyfte iaf upp henne på bordet och kursledare satte fram godisskålen en stund, och som den matglada hund Bella är, så var hon ju helt överlycklig. När matskålen togs bort och kursledaren kände på henne, var det inte speciellt läskigt alls! Och att man dessutom då fick godis titt som tätt var ju som himmelriket på jorden! Men, det är ändå en hel del att arbeta med för att hon ska känna sig helt trygg med att andra männiksor ska ta på henne, men det känns just nu mer som ett roligt jobb för oss! En annan övning var att sätta på valpen en tröja (inte för att de förespråkar kläder, utan för att det ofta är ett ganska avslappnat sätt att kunna röra i sin hund). Här är verkligen en bild nödvändig! Hon är sååå söööööt!



Ja, jag skulle kunna hålla på i en evighet och berätta allt i detalj, men för att sammanfatta det hela så var helgen helt perfekt på alla sätt och vis, både hundmässigt och relationsmässigt :) Dock inte lika kul att lämna Göran igen, men som tur dröjer det bara drygt en vecka tills vi är på plats igen! Denna gång ska även Shelbis få följa med! Hon kommer att bli alldeles överlycklig över att träffa husse efter så lång tid!

För att visa på den underbara relation som Shelby och Bella har utvecklat under denna korta period krävs en bild! Shelby ser väl verkligen ut som världens snällaste lilla greyhound på bilden...!? Som tur var det verkligen på lek, även om hon ser rätt farlig ut!



Ja, det var allt för idag. Återkommer senare!

Kommentarer
Postat av: Emma

Gu va söt Bella var i t-shirten. Jag smälte där =)

2007-08-23 @ 03:59:54
Postat av: Göran

Hej älskling!
Bella är jätte söt i tshirten, men det ser ut som hennes huvud är gigantiskt!
Nu är det bara 7 dagar kvar

2007-08-23 @ 08:14:53
Postat av: Olivia

Men gud jag dööör så söt hon var i T-shirten.
Och vilken otroligt fin blogg du har.
Ska in å läsa varje dag :)
Syns i morgon!

2007-08-23 @ 12:05:59
Postat av: Eva (svärmor)

Hej!
Håller med alla andra. Bella är fantastiskt söt i T-shirt!!
Kul att det fungerade med bilkörandet i Stockholm.
Det är spännande att följa även dina "äventyr".
Nu gäller det ju att titta på två bloggar och följa med vad som händer.

2007-08-25 @ 13:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0