Bellas första snö

Ja, snön har kommit till Norrland! Tror dock inte att den blir långvarig, men Bella har ändå fått uppleva sin livs första snö. Det är precis som med barn som med hundar. När den första snön har fallit är det bara att gå ut och undersöka. Det är lika spännande med varje hund. Shelby var nog den roligaste hund jag har sett när hon såg snö första gången. Hon sprang runt och slickade i sig allt hon bara kunde, frös i position, för att sedan ta fart och springa som aldrig förr! Bella var också en fröjd att se. Glad i hågen skulle vi ut på morgonpromenaden, och det brukar vara bråttom ut och snabbt söka sig till gräsplätten här ute för att slå ner rumpan och tömma blåsan. Men igår var allt annorlunda... I trapphuset var det bråttom, ut genom dörren... men sen stannade hon upp ungefär som om hon hade sett ett spöke! Världen var förändras och ute var allt vitt! Vad i hela friden hade hänt!? Bella gick sakta i trappen här ute och i några sekunder såg hon ut som om hon var förvirrad. Men sen så släppte det, och glädjen tog över. Äntligen tänkte den vätskegalna Bella! "Nu behöver jag aldrig någonsin gå törsig på promenad igen!" Hon åt snö som om det var det roligaste hon någonsin har gjort (vilket kanske var fallet...). När vi senare på förmiddan packade in oss i bilen och hon fick springa i skogen som även den var full med snö var hon överlycklig. Hon ser verkligen ut som en bakelse på rymmen =)

Även idag fick vi en alldeles underbar promenad i skogen. Först fick Shelby ensamtid med matte och husse och fick springa av sig det värsta. Sedan hämtade vi Bella och då fick Shelby vara kopplad medan Bella fick springa och undersöka världen. Går inte direkt att ha dem lösa tillsammans så ofta eftersom Shelby fortfarande är ung i sinnet och ÄLSKAR att leka, vilket alla säkert förstår leder till att Bella skulle få springa ihjäl sig. Men idag gick det faktiskt jättebra att ha dem lösa tillsammans. Vi valde att gå in i skogen (inga stigar eller liknande) och först så drog de igång och lekte som bara den... men sen så gav de sig och tyckte istället att det var roligare att följa matte & husse där de valde att gå. Var faktiskt en riktigt underbar promenad!

Nä, nu ska vi ut och äta! Så jag ska skynda mig nu! Mat.... mums!

Kommentarer
Postat av: Olivia

Hej du!
Hade precis tänkt skriva ett liknande inlägg på min sida, känner igen mig totalt. Nova har varit helt tokig i helgen och mest bara suttit och pipt vid ytterdörren i önskan om att få komma ut å busa i snön :)
Slår dej en plingeling ikv.
Kram

2007-11-05 @ 09:41:27
Postat av: Marlene

Haha - Ja det känns myyycket bättre nu ;) Vänta du bara så kommer straffet för att du har haft så snälla hundar! Nellie har aldrig tuggat på något - så nu ser väl Fokuz till att göra det för henne också! Jag är billös för tillfället men ska försöka få skjuts ut till klubben någon dag i veckan så får du träffa monstret ;)
Fokuz tänkte nog det samma som Bella och kissade inne 4gånger efter att ha ätit all snö!

2007-11-05 @ 11:45:57
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Nemas
Postat av: Marlene igen

Hej - en kompis skulle till klubben ikväll så jag åker dit med henne.. ev. runt 18snåret! Men kan skriva senare mer exakt tid!

2007-11-05 @ 12:12:45
Postat av: Marlene igen

Synd - men vi far säkert fler vändor i veckan! :)

2007-11-05 @ 16:41:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0