Vardag

Efter tre veckors semester har nu vardagen börjat igen. I morse ringde väckarklockan och jag kunde inte för allt i världen förstå vad det var som hände... =) Inte lätt när man inte har ställt klockan på tre veckor. Jag var inställd på kaos under första arbetsdagen, men det gick bra och det var inte lika fullt kaotiskt som jag tidigare trott. Kändes faktiskt rätt bra att vara tillbaka på jobbet igen.

Sista veckan har hundarna fått lära sig mycket om vila och passivitet... tyvärr. Vi har sysslat en hel del hemma och hundarna har fått nöja sig med promenader och sällskap av att vi var hemma hela tiden. Vi har byggt trall på balkongen, satt in ny badrumsmöbel, bytt golv i badrummet, bytt ut duschkabinen mot badkar och målat stolar. Det tar sin lilla tid... men fint blir det. Men visst har jag haft lite dåligt samvete gentemot hundarna. Därför stod träning på agendan idag!

Efter jobbet och intagen lunch begav vi oss till Tyresö BK för träning. Både jag och hundarna var på strålande humör och inte ens de mörka molnen på himlen kunde stoppa min entusiasm idag. Shelbys träning var mest fokuserad på att bygga hennes självförtroende i att erbjuda beteenden och idag la vi mest tid på att förbättra fotpositionen och hopptekniken. Hon hade en underbar attityd idag och hennes glädje verkligen lyste på planen. Dock lyste den lite väl mycket vid ett tillfälle då hon verkade tycka att det var dags för ett race över hela planen.... Hon ser så härlig ut när hon gör det, vilket gör det nästan omöjligt att inte skratta...

Bella var verkligen suverän idag! Vi la mycket tid på FF och jag var mycket nöjd med det jag såg. Hon har kommit närmare mig och hon har slutat studsa med ena frambenet vilket gör FF väldigt mycket mer rytmiskt. Hennes vänster- och högersvängar har även de blivit mycket mer lugna och rytmiska. Det vi behöver träna mer på är helt-om-marsch och helt-om-halt, då hon lätt glider ut från mig vid dessa. Men överlag var jag supernöjd med hennes prestation i fria följet idag! Hennes attityd var superhärlig och hon höll position både när vi tränade uthållighet och när vi petade i små detaljer. Det var egentligen bara vid helt-om som hon tappade lite position, men det är ju också det som vi har tränat minst på, så det är väl egentligen inte så konstigt.

Vi tränade även en del hopp där jag la fokus på att fördjupa förståelsen för hoppet. Idag tycker jag att hon var allert och hade mycket bredare förståelse för hoppet än tidigare. Hon hoppade från alla möjliga håll, avstånd och vinklar. Det märks att hon ser hoppet som en belöning i sig, och om jag är vaken kan jag utnyttja det i framtiden. Det vi måste fortsätta träna på är insättningarna både vid hoppet och vid inkallningarna. När hon kommer upp i fart har hon en tendens att "bumpa" in i mig, vilket inte ser speciellt snyggt ut.

I det stora hela är jag mer än nöjd med Bellas prestation, men hon visade dock ett beteende som jag inte tycker speciellt mycket om. Att hon har en tendens att skälla vid hundmöten vid vi ju alla vid den här tiden, men på plan och under träning har hon inte skällt på andra hundar, förrän idag... Dessutom är det helt enkelt bara okynnesskällande, vilket som gör det ännu mer irriterande! Självklart la jag fokus på att belöna rätt beteende, men samtidigt kändes det viktigt att förmedla vad som händer ifall hon faktiskt skäller. Eftersom Bella ser träningen i sig som en belöning fungerar det ganska utmärkt att avbryta träningen i samma sekund som hon skäller. Detta koncept har vi kört förrut när hon vallade dammsugaren hemma och det har fungerat kanon! Därför har jag stora förhoppningar om att även lyckas på lydnadsplanen. Bella har en förmåga att snabbt förstå nolltolerans och därmed förbättra sitt beteende.

Summasummarum: Vardag är egentligen ett alldeles för underskattat ord... Den här vardagen har i alla fall varit alldeles utmärkt!

Kommentarer
Postat av: Olivia

I morgon äre jag som ska lämna tillbaka min nyinköpta hemtelefon för någonting är galet :)

2008-08-11 @ 21:21:30
URL: http://www.nogg.se/novaliten
Postat av: Marlene

Ja hur skulle det se ut om alla gästerna blev av med strumporna så fort de sätter benen i kors ;)



Ja vardagar är underskattade! Man måste ta till vara på de småstunderna i vardagen också!



Kul att det går så bra med Bella och att shelby visar sådan glädje!

2008-08-12 @ 01:22:21
URL: http://www.nemafo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0