Shelbys rehab

Igår var det dags för Shelbys första besök hos sjukgymnasten för att påbörja rehabiliteringen. Strömbehandling stod på agendan och jag var verkligen fundersam över hur hon skulle hantera det. Visst, Shelby accepterar all typ av behandling mer eller mindre, men oftast syns det väldigt tydligt om hon tycker att det är behagligt eller inte. Eftersom hon är vad man skulle kunna kalla för en drama-queen så trodde jag inte att hon direkt skulle hoppa av glädje. När vi gick från bilen var hon väldigt exalterad och svansen gick i ett, något som kanske inte är det mest förekommande beteendet hos en vinthund. Även inne i väntrummet var hon lugn och sansad och hon var väldigt fascinerad av katterna och de små hundarna som satt bredvid oss. Hon har verkligen en förkärlek till små individer, både fyrbenta och tvåbenta =)

Väl inne hos Anna fick hon ligga ner och Anna spända fast den utrustning som skulle användas. Shelby tittade skeptiskt på, men accepterade som vanligt allt som hände. Den första strömmen var av mer vibrerande typ och där är det tydligen vetenskapligt uträknat hur mycket ström man ska ha beroende på cm2 på plattorna som läggs på musklerna. Denna typ accepterade hon utan några som helst problem och låg nästan och sov. Nöjd såg hon ut iaf. Nästa typ av ström var en mer pulserande och stötvis sådan och där valdes strömstyrka utifrån hundens reaktioner. Shelby har alltid varit väldigt duktig (och subtil) på att visa när hon tycker att något blir obehagligt. Jag var helt säker på att hon skulle reagera på minsta lilla ström, men hon tålde tydligen riktigt bra med stötar. Så fort hon tyckte att det var lite obehagligt lyfte hon på huvudet och tittade åt Annas håll. Anna, duktig som hon är, reagerade direkt och valde den strömstyrka som var just innan Shelby hade reagerat.

Shelby verkligen stor njöt av behandlingen och nu är det streching som står på agendan hemma. Vi ska strecha mellan 2-3 ggr per dag tills vi ska på återbesök igen den 12. Känns härligt att det går framåt!

Snön ligger fortfarande kvar och pryder Stockholm med omnejd. Det är verkligen helt underbart med vinterskrud! Tyvärr går ryktet att det ska börja försvinna imorgon, något som jag verkligen hoppas är ett felaktigt rykte.

Kommentarer
Postat av: Olivia

Va skönt att det gick så bra på behandlingen och att du nu kan känna att ni är på rätt väg.

Synd att det inte finns fler som Anna här uppe :(

2008-11-26 @ 09:58:07
URL: http://www.nogg.se/novaliten

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0